Kerkük Kültür Derneği Hollanda’da

Hollanda Türk Federasyonu’nun davetlisi olarak Hollanda’ya gelen Kerkük Kültür Derneği Başkanı Dr. Şemsettin Küzeci 4-7 Ocak  2018 tarihlerinde Hollanda’nın Dordrecht şehrinde düzenlenen Kitap Fuarına katıldı. Fuar sonrası Hollanda’da yaşayan Türkmenler ile bir araya geldi. 10 Ocak 2018 tarihinde Merkezi Amsterdam’da bulunan Hollanda Türk Federasyonunun Mescit Aksa Teşkilatında Hollanda Türkmen Dernek ve Vakıf Başkanları ile görüşen Küzeci, Kerkük Kültür Derneği ile birlik ve beraberlik içerisinde “Irak Türkmenleri Buluşması” etkinliğini 20 Ocak 2018 tarihinde Amsterdam Hollanda Türkmen kuruluşlarıyla birlikte Hollanda Türk Federasyonu salonunda Hollanda Türk Federasyonunun katkı ve destekleriyle yapılmasını tüm kuruluş başkanlarıyla kararlaştırıldı. Kerkük Kültür Derneği ve aşağıdaki Türkmen kuruluşları:

1. Irak Türkmen Kültürü Araştırma Vakfı Başkanı Mehmet Nail Hasip
  2. Hollanda Irak Türkmenleri Dayanışma Başkanı Sabah Merdan ve Dr. Cengiz Sabır
  3. Irak Türkmen Sosyal ve Sağlık Koruma Derneği Başkanı Abdülkerim Abdullah
  4. Gök Hilal- Irak Türkleri Derneğinden Timur Hüseyin
  5. Irak Türkmen Kültür Cemiyeti Başkanı Cüneyt Avcı
  6. Hollanda Irak Türkmen Diasporası Derneği Başkanı Neşet Ahmet
  7. Baba Gurgur. Iraqı Turkmen Youth. Türkmen Gençlik Derneği Başkanı Özlem Hasip
  8. Taniş Türkmen Derneği. Ömer Terzi

Ayrıca toplantıya Hollanda Türk Federasyonu Mecit Aksa Teşkilatı yönetim kurulu üyesi Ahmet Türkmen ve eski Tanış Derneği Başkanı Yalçın Mutapçı da katıldı.

Irak Türkmenleri Buluşması

Hollanda’da Faaliyet gösteren 8 Türkmen kuruluşu Kerkük Kültür Derneği ile Hollanda Türk federasyonun desteği ve katkılarıyla 20 Ocak 2018 tarihinde “Irak Türkmen Buluşmasına” etkinliği gerçekleşti. Buluşmaya Hollanda’da yaşayan Türk Federasyonu Başkanı ve yönetim kurulu üyeleri ile Teşkilat başkanları katıldı. Türkmen Kuruluşlarının yetkilileri ve Türkmen ailelerinin yanı sıra Hollanda Batı Trakya ve Hollanda Nogaylar Dernekleri de yönetim kurulum üyeleri ile geceye katıldı. Buluşmanın Sunuculuğunu Türkmen Milli  kıyafetiyle  Fatma Otrakçı yaptı. Takdim  sonrası Cengiz Sabır  Kuran Kerimden ayetler ve aziz Şehitlerimiz için Fatiha suresi ardından da Türkmeneli Milli Marşı hep birlikte okundu.

Hollanda’da yaşayan Türkmenler adına Zeki Hamid bir konuşma yaparak; birlik ve beraberlik konusuna değindi. Türkmen milli mücadelesinin önemini anlattı. Daha sonra Hollanda Türk Federasyonu Başkanı Murat Gedik bir konuşma yaparak; “Türkmen davası bizim için çok önemlidir. Federasyonumuzun Hollanda’da bulunan 25 teşkilatı Türkmenler için arkasına kadar açıktır”. Dedi. “Ancak birlik olun beraberlik çerçevesinde size maddi ve manevi desteğimiz bugüne kadar sürdü ve bundan sonra da sürecektir”. Sözlerine ekledi.

Irak’taki Son Durum Kerkük ve Türkmenler Konferansı

Kerkük Kültür Derneği Başkanı Dr. Şemsettin Küzeci K. Irak’ta yapılan Bağımsızlık Referandumu Kerkük ve Türkmenler konulu bir konferans verdi. Son gelişmeleri anlattıktan sonra Referandum öncesi ve sonrası bazı görüntüler sundu. Önümüzdeki aylarda yapılması ön görülen Irak Genel Seçimlerine de değindi.

Kerkük Kültür Derneğinin Hizmet Ödülleri

Geçmişten günümüze kadar Hollanda’da faaliyet gösteren Türkmen dernek ve vakıflar, Türkmen işadamları ve aktif faaliyet gösterenlere  derneğin “Hizmet Ödülü” Ödül Belgeleri: Hollanda Türk Federasyonu Başkanı Murat Gedik, Sanatçı Sudat Gazi Kerküklü’ye Kitap Fuarında takdim edildi. Buluşması sırasında da Hollanda’da Türkmen derneklerine katkıda bulunan ve destek veren Türkmen işadamları Yurdum Hattat, Zeki Hamdi ve Zekeriye Emin’e, Türkmen Kuruluşlarına ve Türkmen davasına hizmeti geçen Halil Otrakçı, Yalçın Muhatpçı ve Ahmet Türkmen’e Hizmet Belgeleri Hollanda Türk Federasyonu Başkanı Murat Gedik ve Kerkük Kültür Derneği Başkanı Dr. Şemsettin Küzeci tarafından takdim edildi.

Hollanda Türk Federasyonu Ödülü

Türk Dünyası ve Hollanda Türk Federasyonu ortak çalışmalarından dolayı “Türk Dünyası Hizmet Ödülü Kerkük Kültür Derneği Başkanı Dr. Şemsettin Küzeci’ye Hollanda Türk Federasyonu Başkanı Murat Gedik tarafından takdim edildi.

Hollanda Türkmen Kuruluşları Ödülü

Hollanda Türkmen Kuruluşları ve başkanlarının imzasını taşıyan iki adet Hizmet Belgesi de Hollanda Türk Federasyonu Başkanı Murat Gedik ve Kerkük Kültür Derneği Başkanı Dr. Şemsettin Küzeci’ye Halil Otrakçı tarafından takdim edildi.

Türkmen Şiiri

Buluşmada genç şair Eşref İlham Molla Abbud birbirinden güzel şiir ve horyatlar okudu. Geceye katılanların sevgisini kazanarak buluşmaya başka bir renk kattı.

Sudat Gazi Kerküklü ve Türkmen Konseri

Etkinlik kapsamında Orguyla birlikte Hollanda’nın çeşitli mekânlarında sunmuş olduğu İlahiler ve Türkmen Türküleri ile gönülleri fetheden gerçek Sanatçı Sudat Gazi Kerküklü ve arkadaşları her zaman olduğu gibi birlik ve beraberlik için ilahiler ve Türküler okudu. Tüm katılımcıların beğenisini kazanana Kerküklü mütevazılığıyla de gecenin en fazla alkışını alan oldu.

Türkmen Kadınlarına Tam Puan

Gecenin düzenlenmesi ve katılımcılara yiyecek ve içecek ikramını hazırlayan Türkmen kadınları ve Türkmen gençleri katılımcılardan tam puan aldılar. Gece’de göstermiş oldukları çabalar takdire şayandır. Buradan Tüm Kadınları tebrik ederiz. Buluşma sonrası Şemsettin Küzeci kitaplarını okurlarında dağıtarak imzaladı.

Bu site, Bulut Web Site Web Tasarım Sistemi kullanmaktadır.